Waarom een warmtevisie?

Onze invloed op het klimaat

Aardgas is een fossiele brandstof. Dat betekent dat er CO2 vrijkomt als we het verstoken in onze HR-ketels en gasfornuizen. CO2 is een broeikasgas. Dit zorgt voor klimaatverandering. Door toename van broeikasgassen in onze atmosfeer kan de warmte van de zon er nog wel ín maar niet meer goed uit. Onze aarde warmt dus op.

Niet fijn, want dat veroorzaakt hevige natuurverschijnselen. In Nederland merken we dat nu al doordat we vaak ‘extremer’ weer hebben. Bijvoorbeeld heftige buien die veel schade veroorzaken, of lange periodes van droogte en hitte.

Op andere plekken op de aarde zijn de gevolgen nog groter en sterven er zelfs al mensen als gevolg van bijvoorbeeld droogte en honger. De komende decennia zullen er miljoenen mensen op drift raken als gevolg van de opwarming.

Meer over klimaatverandering

Meer lezen over klimaatverandering, wat we daarvan gaan merken?
Milieu Centraal heeft dit overzichtelijk op een rijtje gezet.

We moeten nu in actie komen!

De meeste wetenschappers zijn erg somber over de toekomst die de mens tegemoet gaat als we doorgaan met het verbranden van fossiele brandstoffen. We moeten dus in actie komen!

Het duurzaam gaan verwarmen van onze huizen en werkplekken is één van de dingen die nodig is om klimaatverandering tegen te gaan. Weten wat je nog meer zelf kunt doen om minder CO2 uit te stoten?

Wat je zelf kunt doen

Meer lezen over wat je zelf kunt doen om minder CO2 uit te stoten?
Milieucentraal heeft dit overzichtelijk op een rijtje gezet >>